welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Onze projecten

 Malealea, 25-02-2005

We willen graag bij onze projecten gaan kijken. Maar de dames zijn niet in het dorp want vandaag wordt voedsel uitgedeeld door The World Food Programme. Het is een drukte van jewelste bij het uitgifte punt. Het staat vol ezels en koeienkarren.
Mohamaledi gaat met ons mee naar het dorp. Hij heeft van ons de haaientandketting gekregen die hij zo graag wilde hebben en loopt daar nu superstoer mee rond. Als eerste gaan we kijken bij de donga en we staan versteld van de grote van onze boompjes. Acacia's die 3 maanden geleden sprietjes van amper 5 cm hoog waren zijn nu struiken van meer dan 50 cm hoog. De populieren komen nu bijna tot schouderhoogte! Het ziet er erg goed uit. Maar een paar boompjes zijn dood gegaan.

De boomgaard/groentetuin ziet er ook geweldig uit. Ze hebben flink doorgewerkt de afgelopen maanden en de tuin staat vol groente en alle appelboompjes leven nog.
Eigenlijk ziet alles er goed uit waar we aan mee gewerkt hebben. Alle hekken staan nog steeds, de toiletten worden gebruikt, er heeft een kind een beurs gekregen etc etc. Het enige dat niet loopt is Mrs Makomiti's groentetuin. Nu ze ziek is en de oudste zoon niet meer thuis woont is het verwaarloosd.
Het is erg leuk om mijn moeder en Vera te laten zien waar we twee maanden gezeten hebben. Aan het einde van de middag gaan we bij Mrs Makomiti en de jongens langs om onze kadotjes te brengen. De jongens zijn erg blij met hun rugzakjes voor naar school, de reuze knikkers en de stuiterbal. Mrs makomiti krijgt een sjaal en een deken en we laten kadotjes achter voor de kinderen die er nu niet zijn.

 vorig verslag

 volgende verslag