welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Valejaardag

geschreven door Rudi, Eshowe/Durban, 14-02-2005 t/m 19-02-2005

En maandag is het dan eindelijk zover...Het is Valentijnsdag!!!!! Dit is dus iets supergroots in Zuid-Afrika. Er word al weken druk over gedaan. Wij hebben bij alle gasten een zelfgemaakt kaartje aan de deur gehangen. 's ochtends wisselen wij kaartjes en een klein kadotje uit en 's middags gaan we uit lunchen ( we moeten 's avonds gewoon werken).
Woensdag vieren we alvast Jeroens verjaardag

geschreven door Jeroen
Wat:Verjaardag
Waar:Durban
Opdracht:Zwembroek mee
Op 16 februari zijn we op weg naar Durban om mijn verjaardag alvast te vieren. We blijken naar Ushaka Marine World te gaan. Dit is een zeeaquarium met een zwemparadijs. AHA....vandaar de zwembroek, we gaan zwemmen. Het blijkt dat Rudi een afspraak heeft gemaakt om te zwemmen met de haaien. Geweldig. Om 13.00 zijn we er dus klaar voor. We krijgen een snorkel en ik laat me als eerste in de tank zakken. De tank is gemaakt van plexiglas en blijft drijven. Dan brengen ze de tank naar het midden van het basin en op dat moment zit je dus letterlijk tussen de haaien. Het is dus helemaal niet eng. De haaien komen stuk voor stuk een kijkje nemen en ik neurie in gedachten het nummer van de Amazing stroopwafels "ome Arie heeft zijn linkerbeen verloren in Hawaaaaaiiii, aan een ....!"
Het is wel raar dat je in hetzelfde water bent als zij. Gek idee. Ik vond het absoluut geweldig. De rest van de dag hebben we ons prima vermaakt met de glijbanen in het zwemparadijs. Kortom een heerlijke verjaardag in de korte broek. Daarboven op kwamen nog alle kaartjes+mailtjes en het pakketje uit Franeker. De nederlandse drop blijft het lekkerste! 

geschreven door Rudi
Donderdagochtend halen we Maria(rudi's moeder) en haar vriendin Vera op van het vliegveld. Ze komen ons een paar weekjes opzoeken. We halen de huurauto op en nemen de toeristische route naar Eshowe. Onderweg moeten we een keer flink remmen voor overstekende vervetaapjes......Welkom in Afrika!
De backpackers is versierd met balonnen en Meg heeft een enorme taart gebakken want vandaag is Jeroen Echt jarig. 's avonds houden we een BBQ om zijn Zuid-Afrikaanse verjaardag on stijl af te sluiten.  

 vorig verslag

 volgende verslag