welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vliegen

Eshowe/Durban, 7-2-2005 t/m 13-02-2005

Dinsdag avond word er triviant gespeeld. 1 keer per maand komt half Eshowe voor een beetje competitie naar het George hotel. Samen met twee gasten uit Australie en Ntombi vormen we een team. We moeten een team naam bedenken. The Kangaroo's on clogs worden laatste maar hebben wel een leuke avond gehad ( we zijn niet dom, gewoon een beetje teveel vragen over Zuid-Afrika)

Woensdag nemen we een minibusje naar Durban. We moeten een vlucht naar Engeland regelen en dat schijnt via "flightcenter" goedkoper te zijn dan via het internet. We hebben al rond gekeken bij een paar honderd maatschappijen en zijn ons rot geschrokken. Het is namelijk 2 keer duurder om vanuit Afrika te vliegen naar Europa dan andersom?!?!
Flightcenter heeft inderdaad een aanbieding en 10 minuten later hebben we een vlucht geboekt. Sophia en Colin.....Here we come!
We hebben nog de halve dag voor ons dus gaan we eerst een slaapplek regelen. Banana Backpackers ligt op de eerste verdieping van een flatgebouw en beslaat de hele verdieping. We worden niet bijzonder vriendelijk ontvangen maar dat is niet zo ongebruikelijk in Zuid-Afrika. Een half uurtje later blijkt de man best aardig te zijn. We krijgen te horen waar het allemaal onveilig is en gaan dan richting strand. We hebben geen zwemkleding bij ons dus we wandelen wat door het water en dat was het dan wel weer. 's avonds willen we ergens wat gaan eten maar we blijken overal een taxi naar toe te moeten nemen ivm de veiligheid. Knap irritant dus bestellen we maar een pizza.

Donderdags zijn we weer terug in Eshowe waar Blue gelijk op ons komt afgerend. In het weekend zitten we lekker vol en Zondags hebben we een goede toer. Tijdens deze Coming of Age ceremonie kwamen groepen mannen dansen en gevechten naspelen. Op de terug weg begeeft het busje het weer eens en wordt iedereen opgehaald met een Pick-up.....

 vorig verslag

 volgende verslag