welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Transsib II

geschreven door Rudi, 13-05-2004

De trein reis van Ulaan bator is heel anders dan het eerste deel van de Transsib. Er is geen handelaar te vinden en het stikt van de toeristen. Wij delen de coupe met een kleine chinees die heel stil is. Valentin en Caroline zitten met een beroemdheid in de coupe. De 75-jarige man met jampot brilleglazen is de hofschilder van de president."jaja, dat zal wel" maar dan komt er een poster uit zijn tas met de president en zijn ministers en hij staat er tussen!!!! Hij gaat naar Beijing om goede verf te kopen. Olie verf is het beste en hij is gek op Rembrandt en Vermeer. En op de musea in Amsterdam en Parijs. Hij spreekt zeer goed frans ( nu wij nog...)

We rijden nu door de Gobi woestijn en die duurt echt eindeloos. We rijden door een smal stukje dat 10 uur aanhoudt. Vlak en kaal met af en toe en wilde kameel of een groep paarden. De grens overgang hier duurt ook weer uren en we wisselen hier ook van wielen. Geldwisselen wil echter niet want het kantoor is gesloten. Volgens vele moet het ook kunnen in China zelf. ( dit bleek echter niet mogelijk maar als je een keer goed uitgelachen wilt worden moet je het proberen)
Na een goed nacht slapen is een stukje van DE muur een van de eerste dingen die we zien van China. Zoals het in Mongolie leek er maar een paar % van het land gebruikt werd zo lijkt in China iedere millimeter benut.

onzinnige info
we hebben nu 7865 km afgelegd ( vanaf Moskou)

 vorig verslag

 volgend verslag