welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vuiligheid

Eshowe, 31-1-2005 t/m 6-2-2005

Maandag maken we een kegel/bowlingbaan en dat is een redelijk succes bij de kids. We hebben ook voorleesboeken meegenomen. Die in het Zulu worden door de oudere kinderen voorgelezen aan de jongere. Het nederlands kinderboek van Max Velthuijs over een kikker hebben we gevonden in Zulu!

Door de langdurige regen hebben we een enorme mierenplaag. Miljoenen mieren terroriseren ons al een paar weken. Hele muren zien zwart en we gebruiken twee spuitbussen per dag. We hebben al nesten gevonden in de gordijnen en de bedden, achter spiegels, in de plafonds en in de scheuren in de muur. Vanavond is echter een topper! De hele keuken zit onder. Ik bind mijn vest voor mijn mond en pak de paraplu. Eerst spray ik een cirkel rond mijn blote voeten zodat ze me niet meer bijten en dan het plafond. De dode mieren kletteren op mijn paraplu. Twee uur later is de klus geklaard en hebben we twee blikken(van een stoffer en blik) vol met mierenlijkjes. We gooien ze in het kampvuur waar ze knetteren als een duizenklapper.

Dinsdagochtend hebben we de frisse taak om de verstopte rioolbuis schoon te lepelen. Ze zijn al een week verstopt maar niemand komt het doen dus doen we het uiteindelijk maar zelf. Zonder in al te geurige en kleurige details te treden..... een heel vies klusje. Ondanks dat al onze toileten een emmertje hebben was het blijkbaar toch nodig om maandverband door te spoelen......

Woensdag maken we met de kinderen maskers van papieren bordjes. Dat vinden ze echt geweldig.
Aan het einde van de middag mag Blue naar de dierenarts voor haar injecties. De rit in de auto vind ze echt vreselijk. Haar bekje staat opengesperd maar er komt geen geluid uit. Ze staat stijf van de angst. Bij de dierenarts zelf is er geen enkel probleem. Daar vindt ze alles reuze interessant. Ze krijgt haar injecties en een wormenkuur. De rekening wordt betaald door Meg dus dat betekend dat ze in de Backpackers mag blijven!

De rest van de week was uitzonderlijk saai. Het goede nieuws is dat het nu al 3 dagen droog is en na 5 weken continue regen is dat heel erg lekker. We hebben dus maar een extra taak op ons genomen: het zwembad schoonmaken

 vorig verslag

 volgende verslag