welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Chris Zegers

geschreven door Rudi. Eshowe, 15-1-2005 t/m 22-1-2005

Dit weekend is het tijd voor Jeroen's uitje. Hij gaat met Ntombi naar Durban. Ik blijf dus in de BP en heb een zwaar weekend. Jeroen blijkt toch best vaak de afwas te doen :-)
Ik had de drukste avond tot nu toe ( aantal gasten) en uiteraard 6 zeer lastige, veeleisende en zeurende Israeli.

geschreven door Jeroen
Ik ga backpackershostels bezoeken in Durban. Ntombi en ik worden door Graham gedumpt en gaan dan ons rondje maken. Backpackers zijn eigenlijk allemaal hetzelfde. Tenkweni springt er uit. Het personeel is aardig en met Geff heb ik ontzettend gelachen. Ondertussen heb ik iedereen de pan ingehakt met Triviant!!. De Zuid-Afrika editie...Ja, ja!!
Mijn mening over Durban heb ik ook bijgesteld. Het is zeker de moeite waard om een paar dagen rond te hangen. Er is veel te zien en je kunt er goed stappen in het weekend.

geschreven door Rudi
Maandag is DE grote dag.....
Chris Zegers komt.....
Yorin Travel komt om een item te filmen over de sangoma Michael die de toekomst voorspelt. Het halve hotel heeft spontaan van alles te doen in en rond de receptie. Ik heb ze vorige week namelijk een foto laten zien en de dames zijn in alle staten. En dan staat ie voor ons en hij ziet er niet echt geweldig uit. Tuurlijk blijft het een lekker ding maar hij ziet er doodmoe uit. 's avonds zit de hele crew in de bar maar ze zijn niet echt in een gezellige feestsfeer dus we zien zijn betoverende lach helaas niet. Gelukkig (voor een paar dames) word een deel van de crew dronken en valt er nog wat te versieren. De volgende ochtend komt Chris fris en fruitig de trap af gestuiterd en is hij errug aangenaam om te zien. Wat een nacht slaap en een douche al niet kan doen.

Woensdags is het lady's night in de bar en er vallen leuke prijzen te winnen. Een van onze gasten wint het badschuimsetje in de geuren van de locale "breezers". We hebben het nog nooit zo druk in de bar gezien dus het was een geslaagde avond. Woensdag is overigens een hele normale stapavond net als vrijdag maar op zaterdag gaat hier niemand uit.....vreemd land...

Donderdag is het weer eens de hoogste tijd om achter de computer te kruipen en te kijken hoe de bankzaken er voor staan. Als we op de sponsorrekening kijken slaan we bijna achter over van de meest recente donatie.
Jan en Anneke Bodaar hebben 500 euro overgemaakt voor ons Fosterhome! Het hele huis moet nog ingericht worden dus dat geld gaat goed terecht komen.
Mijn moeder laat ons weten dat ze met een vriendin ons komt opzoeken eind Februari. Dus we kunnen gelijk aan de slag om van alles te regelen.

Vrijdags krijgen we drie deense dames binnen en 1 van hen herkent Jeroen van........De trans-mongolie Express!!!!
We hebben in Mei in dezelfde trein gezeten!!! Werkelijk verbazingwekkend hoe dingen kunnen lopen. Ik bedoel, Eshowe is nu niet bepaald een toeristen trekpleister enzo.
's Avonds gaat Jeroen werken als kelner want er word een groot feest gehouden in 1 van de zalen van het hotel. Hij krijgt ervoor betaald dus waarom niet. Moeten we er wel even bijvertellen dat voor zijn "salaris" van deze avond we in nederland niet ons bed uit zouden komen. Hij verdient 3 rand meer dan het minimumloon voor een bar man en dat betekend dat hij 1.30 euro per uur verdient!!!! schokkend he? Zeker als je bedenkt dat Zuid-Afrika maar een klein beetje goedkoper is dan nederland( zo'n 25% goedkoper).
Rond een uur of 23.00 komt Ntombi aangerend. Er wordt ingebroken in de Backpackers!
Ze heeft twee jongens betrapt die er nu vandoor zijn met het broodrooster en de waterkoker. Gelukkig hebben ze niet meer tijd gehad anders was er vast veel meer weg geweest.
Om 3.00 zit de dag er eindelijk op en kunnen we naar bed

 vorig verslag

 volgende verslag