welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Rudi's uitje

Eshowe, 8-1-2005 t/m 14-1-2005

De vorige manager van de backpackers heeft errug weinig uitgevoerd de laatste maanden en dus is "onze" reputatie bar slecht. We gaan daarom op promotietoer langs de backpackershostels in de regio. Iemand moet op de toko blijven passen en helaas voor Jeroen is hij de "gelukkige" dit weekend. Ik ga samen met Ntombi naar St. Lucia en Hluhluwe. We staan zaterdag al om 6.00 klaar om weg gebracht te worden. Een uurtje later staan we bij de eerste backpackers onszelf te promoten. Daarna rijden we naar St. Lucia waar we ons de hele ochtend een slag in de ronte PR'en. Als we alle 3 de backpackers bezocht hebben ligt de hele middag nog voor ons dus gaan we naar het krokodillen en slangen centrum. De slangenshow is ehh.....erg boeiend zullen we maar zeggen. Ik heb een plekje uitgezocht ver, ver, ver weg van het platform waarop de slangen worden losgelaten. De spreekbeurt over de werking van de verschillende soorten gif en hoe weinig je ertegen kunt doen was erg bemoedigend.
Na de slangen is het krokodillen voedertijd en er zitten echt joekels van exemplaren tussen. Mooi dat ik nu twee keer nadenk voordat ik in de buurt van een rivierbedding ga staan. 

We slapen vanacht in BIB's en daar organiseren ze iedere zaterdagavond een zuludans en die was niet slecht. Ntombi gaat 's avonds mee op de beachparty/ kroegenkruiptocht en ik kruip richting mijn bed.
Om 6.00 gaat mijn wekker omdat ik mee wil op de (gratis!) safariwandeling. Tijdens de 2.5 uur durende wandeling komen we Impala's, zebra's, wildebeast, nijlpaarden, bushbuck's, common reedbuck, red duiker en wrattenzwijnen tegen. Mijn eerste wild en ik ben al 3 maanden in Afrika!

We nemen het openbaar vervoer richting Hluhluwe en dat betekent dat we moeten overstappen in Mtubatuba. Ook hier werkt het principe " we vertrekken pas als het busje vol is". Nou, dat duurde dus 3 uur!
In Insinkwe backpackers hebben ze het helemaal voor elkaar. Het ziet er uit als een upmarket lodge terwijl het gewoon voor rugzakkers is. Rond een uur of 7 zetten ze een schaaltje fruit neer en de Bushbaby's komen dineren. Het ontwerp van de Gremlins is vast op deze beestjes gebaseerd. Ze zijn schattig van lelijkheid.
De volgende ochtend is het voor de verandering 5.30 als de wekker gaat want Ntombi moet om 8.00 bij haar andere baan zijn.  

Dinsdag's komen er 4 nieuwe gasten binnen en het blijkt dat Ntombi en ik de dorm met ze hebben gedeeld in Insinkwe. Geen van ons kon een gezicht herinneren want het was donker in de kamer dus het is wel grappig om een paar dagen later, letterlijk voor het eerst, te zien met wie je hebt gepraat.

Woensdag komt de duitse Andrea binnen en zij wil graag als vrijwilliger werken in het ziekenhuis. We brengen haar in contact met de juiste mensen en ze kan de volgende dag al beginnen. Het feit dat ze vroedvrouw is was erg in haar voordeel. En Hirum heeft zelfs gratis onderdak voor haar kunnen regelen.
Donderdag's hebben we weer eens een gezin met kleine kinderen binnen en onze zitzakken zijn gelijk weer een atractie. Ook hebben we 2 onderzoekers binnen van de universiteit in kaapstad. Zij vangen kameleons om DNA onderzoek op te doen. Het bos dat in Eshowe ligt heeft namelijk een pas ontdekte dwergkameleon die verder nergens anders lijkt voor te komen. Dit is echt een geweldig kans om die dieren van dicht bij te bekijken en zelfs over je hand te laten lopen.

 

Tips
BIB'S international Backpackers
310, McKenzie street
St. Lucia
Heel veel freebies en een gezellige atmosfeer

Insinkwe backpackers bushcamp
www.insinkwe.co.za
de plek voor goedkope safari's naar het Hluhluwe/umfolozi park

 vorige verslag

 volgende verslag