welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Koeienmaag

Eshowe, 14-12 t/m 17-12-2004

Dinsdag regent het en onze gasten hangen wat rond. Ik stel dus maar voor om bij het papier project te gaan kijken. Het zit bij ons in de straat dus erg nat worden we niet. We krijgen een uitleg en een demonstratie. Ze gebruiken oud papier en de bladeren van het suikerriet. Dit project is vooral bedoeld om een aantal mensen aan werk te helpen en recycling te promoten.
We krijgen voor ons werk hier alleen gratis onderdak dus moeten we proberen wat geld te verdienen met de verkoop van maaltijden. Vanavond is het dus een mediteraanse groenteschotel.

Woensdag zijn we vooral heel druk om de boel georganiseerd te krijgen en uit te vinden hoe dingen hier werken. Donderdag is een nationale feestdag waarvan niemand weet waarom ze vrij zijn. 's Avonds leer ik van Elzee hoe je koeienmaag klaar maakt. Een paar van onze gasten wilde dat graag proberen.
Geloof me: eens en NOOIT weer. Je moet namelijk het gras en de steentjes uit de binnenkant van de maag wassen en dat stinkt onbeschrijfelijk. Vervolgens moet het 4 uur koken en stinkt de hele keuken naar iets rottends. Tegen de tijd dat het klaar is weet je zeker dat je een paar dagen niets hoeft te eten.

geschreven door Jeroen

Na de Zulumaaltijd ga ik met de duitse dames naar Shakaland. Shakaland is een themadorp, 5 Sterren hotel, bar en danstheater ineen. Het is zo'n 25 kilometer van Eshowe en als nieuwe manager van de Backpackers krijg ik het zwarte stickertje wat me gratis toegang geeft. Hier was de set van de t.v. serie Shaka Zulu an daar hebben ze nu een themadorp van gemaakt. We worden al verwacht want het George hotel had gebeld met de mededeling dat er een lek in de tank van onze auto zou zitten....Toch niet weer stranden in the middle of nowhere...!?!?!?
De dames en ik kijken elkaar aan, lachen wat en halen onze schouders op en gaan naar de show. De show is behoorlijk opzwepend en spectaculair. Al is wel te merken dat de dansers dit 365 dagen per jaar doen. De verveling straalt ervan af. Ik besluit om het niet te gaan verkopen in onze tent maar als mensen graag willen er geen negatieve verhalen over te vertellen. De auto brengt ons rustig thuis. Er bleek geen lek in de tank te zitten alleen maar te weinig benzine dacht men.

 vorig verslag

 Volgende verslag