welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Duitser met Humor

Nederland - ergens in polen 30-4-2004 / 1-5-2004

De grote dag!!!!
Onze trein vertrekt pas om 16.00 uur. We hebben dus een hele dag te vullen. Hoe voelen we ons...? We zijn waanzinnig relaxed met enorm lange tenen. Gelukkig weten de tijd aardig vol te krijgen. Om een uur of drie besluiten we te vertrekken.

 

Nog even een foto van het sluiten van de deur en een knuffel van mijn broer en weg zijn we... Met de stadsbus naar station Amersfoort.

Op het station beginnen we gelijk aan onze eerste opdracht: een ansichtkaart posten.

 

De 4 uur naar Hannover zijn een makkie. In Hannover hebben we twee en een half uur de tijd. Nu voelt het pas echt of we weg zijn. Om 22.11 uur vertrekt de trein naar Moskou. Al snel is duidelijk dat het treinpersoneel alleen Russisch spreekt. Onze besproken plaatsen zijn al bezet en we worden ergens anders gestopt. We maken gelijk kennis met onze reisgenoot waarmee we de coupe delen. Het blijkt een aardige, 57-jarige, niet stinkende, rustige en niet snurkende Deen te zijn. Niets te klagen dus.

Om 3.00 uur worden we gewekt door de douane voor controle. In alle slaperige snelheid geef ik Jeroen mijn paspoort. De duitse douane beambte (met humor) begreep onze fout onmiddelijk omdat ik een jongensnaam heb. Hij vroeg dan ook gelijk welke meisjes naam Jeroen had....Gaby?!?!
Een half uur later werd alles nog eens over gedaan door de polen (zonder humor). Later die nacht ging de deur nog een keer open en 2 mannen met zaklampen stonden in de coupe en waren ook snel weer weg.

  volgende verslag